Το Melinas Boutique Hotel B&B είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2005 .Η ιδιοκτησία ανήκει στην οικογένεια Δέρβα και το ξενοδοχείο το διαχειρίζονται τα αδέρφια Ιωάννης και Μελίνα Δέρβα. Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής που σέβεται πλήρως τις αυστηρές προδιαγραφές δόμησης της περιοχής . Είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου με πέτρα και ξύλο ,ορθώνεται σε τρεις ορόφους και μια σοφίτα και είναι περίπου 540 τ.μ.Όλο το οίκημα περιβάλλεται από αυλή και κήπο.Εντύπωση προκαλούν στην είσοδο οι δυο πετρόχτιστες καμάρες. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του είχε ξεχωρίσει για τις υψηλού επιπέδου παροχές φιλοξενίας στους πελάτες του.
Το 2013 η οικογένεια Δέρβα αποφάσισε να προχωρήσει σε ανακαίνιση του κτιρίου  και να υιοθετήσει πολιτικές που να είναι περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.Αντικατέστησε το παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης πετρελαίου με αντλία θερμότητας και το παραδοσιακό  τζάκι με ενεργειακό μειώνοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα στο ελάχιστο.Η εσωτερική διακόσμηση είναι εξίσου εντυπωσιακή.Τα ξυλόγλυπτα ταβάνια της εισόδου με τα χειροποίητα μπρούντζινα φωτιστικά σε συνδυασμό με τις ζωγραφιές στους τοίχους συνιστούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής.
Ο συνδυασμός παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και πολυτέλειας, η σύνδεση του ξενοδοχείου με το φυσικό περιβάλλον του Ζαγορίου καθώς και η δημιουργία εμπειριών για τους επισκέπτες με επίκεντρο τις δραστηριότητες στο βουνό, έχουν αναδείξει το ξενοδοχείο ως έναν εξαιρετικό ορεινό προορισμό.To Melinas Boutique Hotel B&B   ιδρύθηκε με στόχο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες στο ξεχωριστό ορεινό φυσικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια των ευρύχωρων δωματίων και των λειτουργικών και καλαίσθητων εγκαταστάσεων. Η αρχιτεκτονική τou ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, με τον ιδιαίτερο εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων υψηλής αισθητικής . Ακολουθώντας το μοτίβο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που τηρείται στα Ζαγοροχώρια υπηρετώντας όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών τόσο για χαλάρωση όσο και για τις εξορμήσεις